De Eerste Schooldag

Home / Back2School / De Eerste Schooldag
P1000599(1)

Joost Zwetsloot, Online Marketeer bij Symbaloo

De eerste schooldag, ik weet het nog goed. Als jochie van drie turven hoog met een rugtas die eigenlijk net iets te groot was achterop de fiets bij mama op weg naar school. Ik kende de school al wel. Mijn zus zat al op de school en ik was er daardoor al een paar keer geweest. Helemaal nieuw was het dus niet, maar desondanks niet minder spannend. Daar loop je dan, samen met mama het schoolplein op, wetende dat het moment van afscheid daar is en de tranen gaan vloeien.

Toch is dit niet de eerste schooldag die mij het meeste bij is gebleven. De eerste schooldag die mij het meeste is bijgebleven, is mijn eerste dag van het HBO. Ik zou gaan studeren in Amsterdam. Hier zou ik elke dag met de trein naartoe gaan, want met mijn zeventien jaar voelde ik mij nog niet klaar voor een woonavontuur onze hoofdstad. Maar voordat ik over mijn eerste schooldag in Amsterdam vertel, moet ik jullie eerst meenemen naar de zaterdag daarvoor.

Ik speelde met mijn eigen cluppie een hockeywedstrijd voor de competitie. Wij gingen met goede moed richting Den Haag om deze wedstrijd te spelen, maar liepen toch al vrij snel tegen een achterstand aan. Onze tegenstander was simpelweg een maatje te groot. Toen ze zich weer een keer voor de goal meldden, stond ik in de lijn van de goal. De spits van onze tegenstander schoot en ik zag de bal op mij afkomen. Bam, op m’n oog, einde wedstrijd.

Die maandagochtend zat ik met een dik en blauw oog in de trein, op weg naar mijn eerste schooldag aan de Hogeschool van Amsterdam. De trein stond vol, maar niemand wilde naast me zitten. Kinderen keken me onschuldig en starend aan. Bedenkend waarom dat oog nou weer zo dik was. Ik voelde mij bekeken, maar begreep ook wel waarom dat zo was. De menselijke fantasie is levendig en kan zich veel dingen voorstellen. Zal hij van z’n fiets afgevallen zijn? Heeft hij gevochten? Of was het iets anders?

De trein die ik had gekozen om richting school te gaan, zou precies op het juiste moment aankomen om van het station ook naar school te lopen en op tijd in het college te zitten. Maar tijdens de rit werd steeds duidelijker dat de trein vertraging had en niet op tijd op het station zou komen. “Shit, ook dat nog..” dacht ik.

Van het station liep ik naar de hogeschool toe. Omdat ik een kwartier te laat was voor het college en met de staat van m’n gezicht in m’n achterhoofd, hoopte ik op een onopgemerkte entree. Ik opende de deur van de collegezaal en vond mijzelf onderaan de collegezaal met zo’n 150 paar ogen op mij gericht. Ik liep rood aan en schaamde me kapot. Stond ik dan, met m’n blauwe oog.

Het voordeel was dat ik wel gelijk naam had gemaakt bij m’n medestudenten. Een naam die luidde: Die jongen met dat oog.

Blokjestips

Met onze blokjestips maak jij een vliegende start in het nieuwe schooljaar. Klik op een blokje om die toe te voegen aan jouw persoonlijke Homepage.

tile ns

Plan je reis goed met de reisplanner van de NS. Dan kom je niet te laat voor je eerste fysieke college.

tile studystore

De Studystore publiceert samen met de hogescholen en universiteiten de boekenlijsten van bijna alle studies. Zo kan je in een makkelijk overzicht zien welke boeken jij nodig hebt voor jouw studie.

blokje bol.com

Op zoek naar tweede hands boeken? Dan is bol.com jouw adres. Zoek een boek en onder de winkelwagenknop staat een optie voor tweede hands.

Tweakers tile

Veel opleidingen bieden dit jaar online colleges aan. Een goede laptop is dan wel zo fijn. Vergelijk ze via Tweakers.

hema

Bij HEMA slaag je voor al je schoolspullen. Van schriften tot schooltassen en van broodtrommels tot mappen en ordners.

Related Posts
Ontvang de blokjestips 😃Ontvang de nieuwste blokjestips per e-mail

Om de week versturen wij nieuwe blokjestips rondom een bepaald onderwerp naar onze gebruikers. Wil jij deze ook ontvangen, meld je dan aan!